Matematik

Differentialligning

22. marts 2008 af Kirsty (Slettet)
Jeg sidder med en opgave der lyder således:

En befolknings størrelse kan beskrives ved en funktion N, således at N(t) er folketallet til tiden t, hvor t angives i år. Det antages at N tilfredsstiller differentialligningen:

dN/dt = (0,025-0,0004*t)*N

Det er så meningen at jeg skal svare på hvilken information ligningen giver om udviklingen af folketallet.

Men jeg har ikke rigtig nogen ide om hvad jeg skal svare. Skal jeg se på grænseværdien?

Håber i kan hjælpe, på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2008 af mathon

separer de variable:

(1/N)*dN/dt = (0,025-0,0004*t) og integrer med hensyn til t

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2008 af mathon

(0,025-0,0004*t) = 0, når

t = 62,5
dvs.
om 62,5 år er befolkningstilvæksten gået i stå

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.