Fysik
omregning! faldlov...
22. marts 2008 af
mm :) (Slettet)
1) v= a * t
s= 1/2* a *t^2
a er tyngdeaccelerationen
Under et frit fald er accelerationen lig tyngdeaccelerationen
v= faldstrækningen
s afhænger af tiden T
^Gelilei's faldlov
kan det ikke på en eller anden måde omskrives til:
2) v= a* t + v0
?
v0 er genstandens starthastighed
Er de to ligninger ikke de samme? hvis ja, er der nogen som vil skrive mellemregningerne for mig? jeg er slet ikke sikker på om de er de har nogen relation med hinanden
tusind tak!!
s= 1/2* a *t^2
a er tyngdeaccelerationen
Under et frit fald er accelerationen lig tyngdeaccelerationen
v= faldstrækningen
s afhænger af tiden T
^Gelilei's faldlov
kan det ikke på en eller anden måde omskrives til:
2) v= a* t + v0
?
v0 er genstandens starthastighed
Er de to ligninger ikke de samme? hvis ja, er der nogen som vil skrive mellemregningerne for mig? jeg er slet ikke sikker på om de er de har nogen relation med hinanden
tusind tak!!
Svar #1
22. marts 2008 af mathon
Gelilei's faldlov
v(t) = faldhastigheden [m/s]
s(t) = faldvejen [m]
1) v(t) = g*t + vo, som ved integration
giver
s(t) = (1/2)*g*t^2 + vo*t + so, hvor so er en integrationskonstant
v(t) = faldhastigheden [m/s]
s(t) = faldvejen [m]
1) v(t) = g*t + vo, som ved integration
giver
s(t) = (1/2)*g*t^2 + vo*t + so, hvor so er en integrationskonstant
Svar #2
22. marts 2008 af mathon
...hvoraf
for so = 0
s(t) = (1/2)*g*t^2 + vo*t = (1/2)*(g*t)t + vo*t = (1/2)*(v-vo)t + vo*t = (1/2)[(v-vo)+2vo]t = [(v+vo)/2]t = v_m*t
skrevet
kort
s(t) = v_m*t,
hvor v_m er middelhastigehden
v_m = (v+vo)/2
for so = 0
s(t) = (1/2)*g*t^2 + vo*t = (1/2)*(g*t)t + vo*t = (1/2)*(v-vo)t + vo*t = (1/2)[(v-vo)+2vo]t = [(v+vo)/2]t = v_m*t
skrevet
kort
s(t) = v_m*t,
hvor v_m er middelhastigehden
v_m = (v+vo)/2
Svar #3
22. marts 2008 af mm :) (Slettet)
Tusind tak ^__^
Jeg går på 1.g og vi har ikke haft noget om integration endnu, så kan det godt lade sig gøre, at jeg skipper mellemregningerne i min rapport og bare skriver de to ligninger som lige med hinanden?
Jeg går på 1.g og vi har ikke haft noget om integration endnu, så kan det godt lade sig gøre, at jeg skipper mellemregningerne i min rapport og bare skriver de to ligninger som lige med hinanden?
Skriv et svar til: omregning! faldlov...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
