Matematik
På knæ til hjælp med statistik...
23. marts 2008 af
NTBay (Slettet)
Jeg har før lagt denne opgave herind, men den volder stor problemer
Opgave der lyder således....F er fordelingsfunktionen for nf(4,2). Tegn grafen for F på et normalfordelingspapir, aflæs kvartilsættet og bestem:
1. sandsynligheden for at få en obervation under 7?
2. sandsynligheden for at få en obervation over 3.
3. sandsynligheden for at få en obervation i (2,5)
Jeg har gjort følgende: 4 = middelværdien, 2 = spredningen, jeg har tegnet det hele ind på et normalfordlingspapir og troede at jeg kunne aflæse det hele, men det kan jeg ikke, for så lang rækker min graf slet ikke på papiret.
Hvad gør jeg?
Grafen er også tegnet i min bog, så jeg må formode, at den skal se sådan ud. Her er 18 = 20% og 26= 98 %. Det er d to yderpunkter jeg har.
På forhånd tak.
Nanna
Jeg fik dette svar tilbage:
Svar #2
d. 21-03-2008 kl. 09:04 af allan_sim (Lektieguru)
#0.
Du kender tre punkter. 4 på x-aksen afsættes ud for middelværdien på y-aksen. 2 på x-aksen ud for middelværdi-spredning, og 6 ud for middelværdi+spredning. Herefter trækkes linjen gennem disse tre punkter, og du forlænger den bare. Den skal ikke kun gå mellem disse tre.
Herefter kan aflæses.
Kvartilsættet er samlingen af 25%-, 50%- og 75%-fraktilen.
Det har jeg gjort nu:
Jeg har lagt punkterne ind på et normalfordelingspapir.
Hvis jeg har tegnet det rigtigt hedder de følgende punkter (2;0,25), (4;0,5), (6;0,75).
Er dette korrekt?
I min bog står der, at opgave 1 = 93 %
Opgave 2 = 69 %
Opgave 3 = 53 %
Efter det jeg har tegnet bliver det overhovedet ikke de tal.
Jeg har virkelig brug for noget hjælp!
På forhånd tak....
Opgave der lyder således....F er fordelingsfunktionen for nf(4,2). Tegn grafen for F på et normalfordelingspapir, aflæs kvartilsættet og bestem:
1. sandsynligheden for at få en obervation under 7?
2. sandsynligheden for at få en obervation over 3.
3. sandsynligheden for at få en obervation i (2,5)
Jeg har gjort følgende: 4 = middelværdien, 2 = spredningen, jeg har tegnet det hele ind på et normalfordlingspapir og troede at jeg kunne aflæse det hele, men det kan jeg ikke, for så lang rækker min graf slet ikke på papiret.
Hvad gør jeg?
Grafen er også tegnet i min bog, så jeg må formode, at den skal se sådan ud. Her er 18 = 20% og 26= 98 %. Det er d to yderpunkter jeg har.
På forhånd tak.
Nanna
Jeg fik dette svar tilbage:
Svar #2
d. 21-03-2008 kl. 09:04 af allan_sim (Lektieguru)
#0.
Du kender tre punkter. 4 på x-aksen afsættes ud for middelværdien på y-aksen. 2 på x-aksen ud for middelværdi-spredning, og 6 ud for middelværdi+spredning. Herefter trækkes linjen gennem disse tre punkter, og du forlænger den bare. Den skal ikke kun gå mellem disse tre.
Herefter kan aflæses.
Kvartilsættet er samlingen af 25%-, 50%- og 75%-fraktilen.
Det har jeg gjort nu:
Jeg har lagt punkterne ind på et normalfordelingspapir.
Hvis jeg har tegnet det rigtigt hedder de følgende punkter (2;0,25), (4;0,5), (6;0,75).
Er dette korrekt?
I min bog står der, at opgave 1 = 93 %
Opgave 2 = 69 %
Opgave 3 = 53 %
Efter det jeg har tegnet bliver det overhovedet ikke de tal.
Jeg har virkelig brug for noget hjælp!
På forhånd tak....
Svar #1
23. marts 2008 af ibibib (Slettet)
Punkterne er forkerte ca. 68,27 % af observationerne ligger mellem 2 og 6.
dvs. at punkterne er (2; 15,865), (4; 0,5) og (6; 84,135). Er der ikke afsat to stiplede linjer ved y=15,865 og 84,135 på dit papir?
dvs. at punkterne er (2; 15,865), (4; 0,5) og (6; 84,135). Er der ikke afsat to stiplede linjer ved y=15,865 og 84,135 på dit papir?
Svar #2
24. marts 2008 af NTBay (Slettet)
Jo, der en afsat to stiplede linjer. Jeg har ærligt ikke tænkt så meget over, hvad de betød?! Jeg prøver at tegen det ind igen. Tak for hjælpen indtil nu (-:
Skriv et svar til: På knæ til hjælp med statistik...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
