Matematik

Vektorer

24. marts 2008 af Jensbojsen (Slettet)
Hvordan skal jeg løse det her?

To vektorer er bestemt til a(vektor) = -2 6 og b(vektor) = t (t-1)
, hvor t er et tal.

Bestem t, således at a står vinkelret på b

Bestem t, således a er parallel med b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2008 af dnadan (Slettet)

hint:
Hvis skalarproduktet er lig nul, hvad siger det så om de to vektorer?
Hvis determinanten er lig nul, hvad siger det så om de to vektorer?


Svar #2
24. marts 2008 af Jensbojsen (Slettet)

"1:

Jamen jeg ved det virkelig ikke, derfor jeg spørger.

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Slå op i din bog under skalarproduktet og determinaten. Du skal ikke have alt serveret på et sølvfad.

Svar #4
24. marts 2008 af Jensbojsen (Slettet)

#3:

Ja okay, men hvad skal jeg bruge skalarproduktet til? - kan jeg bestemme t, ved at udregne dette?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#4 Slå op i din bog. Der står hvad det betyder for vinklen mellem to vektorer, når skalarproduktet er lig 0 og det samme med determinanten.
Du skal gøre en indsats ellers lærer du det ikke til eksamen.

Svar #6
24. marts 2008 af Jensbojsen (Slettet)

#5:

Ja okay, men hvordan kan man regne et skalarprodukt ud når det drejer som t - kan jeg jo ikke regne med?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#6 HVIS du havde FORSØGT, havde du set, at hvis skalarproduktet er lig nul, så står de to vektorer vinkelret på hinanden. Opstil nu en ligning, hvormed t kan bestemmes.

Og igen, HVIS du havde FORSØGT, havde du set, at hvis determinaten er lig nul, så er de to vektorer paralelle. Opstil nu en ligning, hvormed t kan bestemmes.

Svar #8
24. marts 2008 af Jensbojsen (Slettet)

-2 6 * t (t-1) = 0
Isolerer t

Og hvad gør jeg så udregner skalarproduktet ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Måske skulle du tage dig et kig på formelsamlingen. Se hvorledes skalarproduktet og determinaten bliver beregnet.

- Der er intet andet at gøre end at åbne din bog og læse på det.

Svar #10
24. marts 2008 af Jensbojsen (Slettet)

Er det ikke korrekt, at t = 1,5, hvis de skal være vinkelrette?

Svar #11
24. marts 2008 af Jensbojsen (Slettet)

#9:

Og den anden giver 1/4

Er disse korrekte ?

Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.