Matematik
Integral
24. marts 2008 af
sivry (Slettet)
jeg sidder fuldstændig fast i følgende....
Jeg skal vise at F(x)=4/3x*qbr(x)-1/3x^2 er en stamfunktion af f(x)=2*qbr(x)-2/3x.
Jeg kan godt taste det ind i TI-Interactive og få resulatet. Men vil meget gerne kunne løse den uden brug af hjælpemidler.
Er der nogen der kan hjælpe mig på vej med diff. af F(x)=4/3*qbr(x)-1/3x^2
F'(x)=4/3*1/2*qbr(x)-2/3x
F'(x)=???
Jeg kan ikke få 4/3*1/2*qbr(x) til at blive 2*qbr(x). hjælp!
Jeg skal vise at F(x)=4/3x*qbr(x)-1/3x^2 er en stamfunktion af f(x)=2*qbr(x)-2/3x.
Jeg kan godt taste det ind i TI-Interactive og få resulatet. Men vil meget gerne kunne løse den uden brug af hjælpemidler.
Er der nogen der kan hjælpe mig på vej med diff. af F(x)=4/3*qbr(x)-1/3x^2
F'(x)=4/3*1/2*qbr(x)-2/3x
F'(x)=???
Jeg kan ikke få 4/3*1/2*qbr(x) til at blive 2*qbr(x). hjælp!
Svar #1
24. marts 2008 af dnadan (Slettet)
qub(x)= x^(1/3), ikke sandt?
Dvs.
F(x)=4/3*x^(1/3)-1/3x^2
Dvs.
F(x)=4/3*x^(1/3)-1/3x^2
Svar #4
24. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Men kan se, at du har skrevet F forkert ind:
F(x)=4/3*x^(3/2)-1/3*x^2
og
f(x)=2*sqrt(x)-2/3x
Ellers går den ikke op.
F(x)=4/3*x^(3/2)-1/3*x^2
og
f(x)=2*sqrt(x)-2/3x
Ellers går den ikke op.
Skriv et svar til: Integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
