Fysik
bølger ??
24. marts 2008 af
visuu1 (Slettet)
hej, håber nogen kan hjælpe mig med denne opgave som er om bølger.
a) bølgelængde: 3,5 m, f=0,10 s^-1. beregn v og T.
alle størrelser skal bregnes i SI-enheder.
håber nogen kan hjælpe.
på forhånd tak.
a) bølgelængde: 3,5 m, f=0,10 s^-1. beregn v og T.
alle størrelser skal bregnes i SI-enheder.
håber nogen kan hjælpe.
på forhånd tak.
Svar #1
24. marts 2008 af Lurch (Slettet)
Kig i din bog under bølger, og finde sammenhængen mellem frekvens, bølgelængde og hastighed. Der finder du også sammenhængen mellem frekvens og periode
Svar #2
25. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)
bølgelængde: 3,5 m, f=0,10 s^-1. beregn v og T.
For at finde farten (v), skal du bruge følgende formel: v=f*lambda
f=0,010s^(-1) og lambda=3,5m
Du sætter dem nu ind i din formel: v=0,10s^(-1)*3,5m = 0,35m/s
T=1/f = 1/3,5m = 0,28571...
For at finde farten (v), skal du bruge følgende formel: v=f*lambda
f=0,010s^(-1) og lambda=3,5m
Du sætter dem nu ind i din formel: v=0,10s^(-1)*3,5m = 0,35m/s
T=1/f = 1/3,5m = 0,28571...
Skriv et svar til: bølger ??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
