Matematik

Hjælp en studinde i nød!

31. august 2004 af evakorman (Slettet)
Hjælp en ny matematik studinde

Jeg har problemer med følgende stykke...kan nogen hjælpe?

2 * -3(i anden) - 4 * -3 - 2 * -3
(2 * -3 skal divideres med 5(-3-4)...)
Jeg håber min opstilling er til at tyde.

Jeg får selv to resultater
det ene er 29,82857143
det andet er 9,6...

er det helt galt? eller er en af dem rigtige.

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2004 af Jolly (Slettet)

Hvis du laver en mere sigende overskrift så skal folk nok hjælpe dig!!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2004 af Samuel (Slettet)

"2 * -3(i anden) - 4 * -3 - 2 * -3
(2 * -3 skal divideres med 5(-3-4)...) "

Skriv det som

(2*(-3^2)-(4*(-3))-(2*(-3))/(5(-3-4))


Nu er det ikke til at vide, om "-3(i anden)" betyder (-3)^2 eller -3^2! Der er en stor forskel; det første giver 9, det andet -9!!

Hvis det er ment, som jeg har skrevet det op, får jeg

(2*(-3^2)-(4*(-3))-(2*(-3))/(5(-3-4))
=-6,17

Hvordan kan du få to resultater til et regnestykke??

Det svarer jo til, du mener, at 2+2 kan have mere end én løsning!

Hvis "-3(i anden)" betyder (-3)^2, får jeg

(2*((-3)^2))-(4*(-3))-(2*(-3))/(5(-3-4))=29,83 - det passer vidst med dit..




Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2004 af Samuel (Slettet)

#0: Jeg kan anbefale dig at læse om matematisk notation og operatorhieraki. Det tager max 10 min og bør stå i dine lærebøger...

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2004 af Kasper (Slettet)

Jeg opfatter det som:
2*(-3)^2-4*(-3)-(2*(-3))/(5*(-7))
og hvis man regner lidt på det:
2*9+12-(2*3)/(5*7)
=30-6/35
=29,83

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2004 af Samuel (Slettet)

#4-> Som jeg skriver i #2:

"Hvis "-3(i anden)" betyder (-3)^2, får jeg

(2*((-3)^2))-(4*(-3))-(2*(-3))/(5(-3-4))=29,83 - det passer vidst med dit.. "


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2004 af Samuel (Slettet)

Men det er ganske umuligt at vide ud fra #0`s notation!

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2004 af Kasper (Slettet)

Tjahh, jeg får da det somme som et af hendes resultater, så det virker som om jeg har tydet det rigtigt..

Hvis ikke jeg havde vænnet mig til at bruge en TI-83 ville jeg også være i tvivl om hvordan man skulle skrive det her..

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2004 af emul0c

Indlæg #2 af:
Samuel

"Hvordan kan du få to resultater til et regnestykke??"

Det kan da godt lade sig gøre.

kvdr(4) = 2 og -2

kvdr(25) = 5 og -5

så det kan godt lade sig gøre. Men vi ved godt hvad du mener.

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2004 af Samuel (Slettet)

#8:

"Det kan da godt lade sig gøre.

kvdr(4) = 2 og -2

kvdr(25) = 5 og -5 "

Nej, netop ikke. Kvadratroden af en størrelse kan ALDRIG give et negativt tal.

Derimod er der to løsninger til fx

x^2=5
<=>
x=+/- 5

Desuden figurer kvadratrod ikke i hendes regnestykke...

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. august 2004 af Samuel (Slettet)

Hov,

x^2=5
<=>
x=+/- sqrt(5)

sådan...

Brugbart svar (0)

Svar #11
31. august 2004 af Samuel (Slettet)

#8: Man kan heller ikke tage kvadratroden af et negativt tal...

Svar #12
31. august 2004 af evakorman (Slettet)

tak for hjælpen drenge... er selv efter at have gennemset stykket igen nået frem til at 29.83 må være det rigtige svar

Brugbart svar (0)

Svar #13
01. september 2004 af emul0c

Samuel

sagde heller ikke at man kunne tage kvadratroden af et negativt tal, men at kvadratroden af et tal, også giver en negativ løsning.

Du skriver: "Desuden figurer kvadratrod ikke i hendes regnestykke..."

-Slap af man! Jeg skrev jo også at vi godt vidste hvad du mente. Du skrev jo at man ikke kan have to løsninger i et regnestykke, du skrev ikke HENDES regnestykke.

Brugbart svar (0)

Svar #14
01. september 2004 af Kasper (Slettet)

kvadratroden af et tal giver 2 løsninger, en negativ og en positiv!
jeg er enig med emul0c

Brugbart svar (0)

Svar #15
01. september 2004 af Samuel (Slettet)

#13 og #14:

Nej, fortegnet står - som forstavelsen antyder - før kvadratroden, altså: +/- sqrt(k).

Brugbart svar (0)

Svar #16
01. september 2004 af Samuel (Slettet)

#13 og #14: Men okay, hvis Du/I kan fremkomme med et tal, der giver en negativ værdi, når kvadratroden tages af det, vil jeg blive meget imponeret.

Brugbart svar (0)

Svar #17
01. september 2004 af Kasper (Slettet)

Alle positive tal.

da (-5)^2 = 25 og 5^2 = 25
er kvr(25) = -5, 5

hvis jeg tager fejl må du hjertens gerne forklare det..

Brugbart svar (0)

Svar #18
01. september 2004 af emul0c

Enig med #17

-5 * -5 = 25 ergo er kvadratroden af 25 = -5 (og 5)

Brugbart svar (0)

Svar #19
01. september 2004 af Samuel (Slettet)

#17: Du tager fejl.


#18: "-5 * -5 = 25 ergo er kvadratroden af 25 = -5 (og 5)"

Eftersom mine ord ikke rigtig har nogen virkning, tillader jeg mig at citere min lærebog for definitionen af kvadratrod:

"Lad a være et vilkårligt IKKE-NEGATIVT, reelt tal. Vi definerer kvadratroden af a, som det IKKE-NEGATIVE tal, der ganget med sig selv giver a, og betegner tallet med sqrt(a). Tallet sqrt(a) er altså bestemt ved: sqrt(a)>=0 ^ (sqrt(a))^2 = a"


Du skriver:

"-5 * -5 = 25 ergo er kvadratroden af 25 = -5 (og 5)"

Dette modsiger definitionen, idet a, tallet -5, er negativt!

I min lærebog gives følgende definitionen eksempler..

Hvis i stadig ikke tror på mig, kunne i jo spørge jeres mat-lærer (men i får nok et fem-tal i årskarakter ;).

x^2=5
<=>
x=+/- sqrt(5)


Brugbart svar (0)

Svar #20
01. september 2004 af Samuel (Slettet)

#17:

"Alle positive tal.

da (-5)^2 = 25 og 5^2 = 25
er kvr(25) = -5, 5

hvis jeg tager fejl må du hjertens gerne forklare det.."

Det virker jo ganske banalt, men har du evt. prøvet at taste sqrt(25) ind på din lommeregner?

Forrige 1 2 Næste

Der er 37 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.