Fysik
bølgelængde ?? hjælp pplzz
28. marts 2008 af
lost (Slettet)
hej er der nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave?
lys fra en bestemt overgang i hydrogen afbøjes 16,95 grader (1.orden) af et gitter med gitterkonstanten 1,667*10^(-6)m.
a). beregn lysets bølgelængde
b) beregn lysets fotoenergi i joule og i eV.
tak på forhånd
lys fra en bestemt overgang i hydrogen afbøjes 16,95 grader (1.orden) af et gitter med gitterkonstanten 1,667*10^(-6)m.
a). beregn lysets bølgelængde
b) beregn lysets fotoenergi i joule og i eV.
tak på forhånd
Svar #1
28. marts 2008 af Riemann
brug ligningen,
n*lambda=d*sin(theta)
hvor d er gitterkonstanten, lambda er bølgelængden, n er ordenen og theta er vinklen.
For at omregne fra bølgelængde til energi kan du bruge at der er følgende sammenhæng mellem energi (E) og frekvens (f):
E=h*f
hvor h er Plancs konstant.
n*lambda=d*sin(theta)
hvor d er gitterkonstanten, lambda er bølgelængden, n er ordenen og theta er vinklen.
For at omregne fra bølgelængde til energi kan du bruge at der er følgende sammenhæng mellem energi (E) og frekvens (f):
E=h*f
hvor h er Plancs konstant.
Svar #2
30. marts 2008 af loui6695 (Slettet)
Korrekt. Og for så at omregne det fundne tal til eV, skal du dividere det med 1,602 * 10^-19, da 1 eV = 1,602 * 10^-19 Joule
Skriv et svar til: bølgelængde ?? hjælp pplzz
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
