Matematik
forskrifter
28. marts 2008 af
LL DK (Slettet)
En bestemt type glas har udvendig form som en cylinder med højden h og grundfladeradius r. Det indre af glasset har form som en kegle med højden h og grundfladeradius r. Glasset skal kunne rumme 1 dm^3.
Bestem h som funktion af r.
Glassets udvendige overflade O består af cylinderens krumme overflade og bund.
Bestem en forskrift for O som funktion af r.
Jeg vil meget gerne have hjælp til disse to forskrifter...
På forhånd tark...
Bestem h som funktion af r.
Glassets udvendige overflade O består af cylinderens krumme overflade og bund.
Bestem en forskrift for O som funktion af r.
Jeg vil meget gerne have hjælp til disse to forskrifter...
På forhånd tark...
Svar #1
28. marts 2008 af mathon
1 dm^3 = 1000 cm^3
det indre rumfang
V = (1/3)*h*G = (1/3)*h*pi*r^2, hvoraf
h = (3V)/(pi*r^2)
h(r) = (3000/pi)*r^(-2), når r måles i cm
bund: pi*r^2
cylinderfladen: h*2*pi*r = ((3000/pi)*r^(-2))*2*pi*r = 6000*r^(-1) = 6000/r
udvendige overflade O(r) = pi*r^2+(6000/r)
det indre rumfang
V = (1/3)*h*G = (1/3)*h*pi*r^2, hvoraf
h = (3V)/(pi*r^2)
h(r) = (3000/pi)*r^(-2), når r måles i cm
bund: pi*r^2
cylinderfladen: h*2*pi*r = ((3000/pi)*r^(-2))*2*pi*r = 6000*r^(-1) = 6000/r
udvendige overflade O(r) = pi*r^2+(6000/r)
Skriv et svar til: forskrifter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
