Matematik

Polynomier

29. marts 2008 af pepmax (Slettet)
Er der nogle der ved, hvordan man bestemmer værdimængden for F(x) ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Det afhænher af F(x) (som nok burde være f(x))

Svar #2
29. marts 2008 af pepmax (Slettet)

Ja, jeg kan ikke helt forstå opgaven, da jeg både skal finde værdigmængde og faktorisere f(x). Jeg synes der mangler noget, men det gør der ikke..

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad med at skrive opgaven ordret ind? Så kan vi give dig nogle hints. På denne måde kommer vi aldrig videre.

Svar #4
29. marts 2008 af pepmax (Slettet)

A Undersøg om førstekoordinaten p til parablens toppunkt (p,q) ligger i intervallet ]-4;4]


B Bestem værdimængden for f(x)


C Bestem eventuelle skæringspunkter med x-aksen


D Faktorisér f(x)


E Tegn grafen for f(x)

Således :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Der mangler stadig noget... fx. hvad er f(x)? eller et eller andet må du have.

Svar #6
29. marts 2008 af pepmax (Slettet)

f(x) = - 0,5x2 - 0,5x + 3

Denne her, den ville bare ikke komme ind her på siden :-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. marts 2008 af dnadan (Slettet)

se det var bedre.

a) kig på toppunktsformlen

b) det er en sur parabel (a<0) dvs Vm(f)=[toppunkt;-oo[

c) f(x)=0

d) f(x)=ax^2+bx+c=a(x-r1)(x-r2)

f)Tegn vha. støttepunkter(toppunktet, de to skærringer samt nogle mellemliggende punkter)

Svar #8
29. marts 2008 af pepmax (Slettet)

Tusind tak!! :-)

Svar #9
29. marts 2008 af pepmax (Slettet)

kan det passe at det bliver vm(f)=[-7;0,71 875] ? ;S


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. marts 2008 af dnadan (Slettet)

b) det er en sur parabel (a<0) dvs Vm(f)=[toppunkt;-oo[
DVS NEJ

Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.