Matematik
substitution
30. marts 2008 af
Mads-Bisp (Slettet)
Jeg skal finde x og y.
2x-3y=-5
3x+2y=7
så er der den metode med substitution, men jeg kan ikke få det til at passe, og jeg har resultaterne, jeg skal bare vise, hvordan jeg kommer frem til dem. er der nogle som kan hjælpe mig?
2x-3y=-5
3x+2y=7
så er der den metode med substitution, men jeg kan ikke få det til at passe, og jeg har resultaterne, jeg skal bare vise, hvordan jeg kommer frem til dem. er der nogle som kan hjælpe mig?
Svar #1
30. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Substitution er fint at bruge(dog en omvej) isoler en af de variable og indsæt i den anden ligning.
Men den nemmeste og hurtigste vej til målet er 'lige store koefficienters metode'
2x-3y=-5 (1)
3x+2y=7 (2)
Forlæng (1) med 3 og forlænge (2) med 2
6x-9y=-15 (3)
6x+4y=14 (4)
Træk nu (4) fra (3):
6x-9y-(6x+4y)=-15-14
Her kan y nu isoleres.
Men den nemmeste og hurtigste vej til målet er 'lige store koefficienters metode'
2x-3y=-5 (1)
3x+2y=7 (2)
Forlæng (1) med 3 og forlænge (2) med 2
6x-9y=-15 (3)
6x+4y=14 (4)
Træk nu (4) fra (3):
6x-9y-(6x+4y)=-15-14
Her kan y nu isoleres.
Svar #2
30. marts 2008 af Mads-Bisp (Slettet)
så har jeg:
-9y+4y=29
så det er
-5y=29
y=29/-5.
det er det ´jeg ikke kan forstå, for y skal være 29/13.
og det kan jeg umuligt få det til.
-9y+4y=29
så det er
-5y=29
y=29/-5.
det er det ´jeg ikke kan forstå, for y skal være 29/13.
og det kan jeg umuligt få det til.
Svar #3
30. marts 2008 af mathon
I: 2x-3y=-5 ............I gangens med 2
II: 3x+2y=7 ............II gangens med 3
III: 4x-6y=-10
IV: 9x+6y=21 ..........adder III og IV
13x = 11
x = (11/13), som indsat i II: 3x+2y=7
giver
3*(11/13)+2y=7
2y = 7-(33/13) = (91-33)/13 = 58/13
y = (58/13)/2 = (29/13)
(x,y) =((11/13),(29/13))
II: 3x+2y=7 ............II gangens med 3
III: 4x-6y=-10
IV: 9x+6y=21 ..........adder III og IV
13x = 11
x = (11/13), som indsat i II: 3x+2y=7
giver
3*(11/13)+2y=7
2y = 7-(33/13) = (91-33)/13 = 58/13
y = (58/13)/2 = (29/13)
(x,y) =((11/13),(29/13))
Skriv et svar til: substitution
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
