Matematik
vektor
30. marts 2008 af
Yasir (Slettet)
Jeg har en trekant som har vinkelspidser i flg. punkter
A(-2,0), B(9,-1) og C(-1,6)
Hvordan kan jeg bestemme trekants vinkler og længden af siderne?
A(-2,0), B(9,-1) og C(-1,6)
Hvordan kan jeg bestemme trekants vinkler og længden af siderne?
Svar #1
30. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Find først vektorene:
AB,AC og BC
Herefter ta' et kig i din formelsamling og se, hvorledes vinklen mellem to vektorer findes samt hvordan længden findes.
AB,AC og BC
Herefter ta' et kig i din formelsamling og se, hvorledes vinklen mellem to vektorer findes samt hvordan længden findes.
Svar #2
30. marts 2008 af Yasir (Slettet)
ja, jeg har fundet vektorene for punkterne vha. at AB vektor = (b1-a1 og b2-a2)
problemet er, at når jeg skal finde vinklen, så er jeg lost.
for jeg bruger :
cos(v) = vektor a * vektor b / |a| * |b|
så ved jeg ikke, at når jeg skal bruge prikproduktet, så har jeg et problem der, for jeg har ikke a1 eller a2, men kun f.eks vektor AB (11 -1)
problemet er, at når jeg skal finde vinklen, så er jeg lost.
for jeg bruger :
cos(v) = vektor a * vektor b / |a| * |b|
så ved jeg ikke, at når jeg skal bruge prikproduktet, så har jeg et problem der, for jeg har ikke a1 eller a2, men kun f.eks vektor AB (11 -1)
Svar #3
30. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Du har vektor_AB og vektor_AC
prikproduktet mellem vektor_AB og vektor_AC beregnes samt længden af disse. Hvormed vinklen nu kan findes.
prikproduktet mellem vektor_AB og vektor_AC beregnes samt længden af disse. Hvormed vinklen nu kan findes.
Skriv et svar til: vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
