Fysik

Kapacitans

30. marts 2008 af Christina_l (Slettet)
En kondencator har kapitancen 30 mikroF og dens enerfiindhold er på et tidspunkt 375 J.

a) Bestem spændingen over kondensatoren

Antag at hver impuls har et energiindhold på 400 J og at kondensatoren oplades af en højspændingsforsyning. Energien til denn højspændingsforsyning kommer fra et 12 V litiumbatteri, som kan levere 0,75 A i 10 timer.

b) Bestem det antal gange batteriet kan oplade kondensatoren.

Nogen der kan hjælpe? Har regnet a'eren ud men er slet ikke sikker..

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2008 af mathon

(1/2)*C*u^2 = E
u^2 = 2E/C
u = (2E/C)^0,5

litiumbatteri:
Q = (0,75 A)*(10 timer) = (0,75 A)*(36000 s) = 27000 As = 27000 Coulomb

b)
E_total = (12 V)*(27000 As) = 324000 V*A*S = 324000 Ws = 324000 J

n*(400 J) = 324000 J
n = (324000 J)/(400 J) = 810


Skriv et svar til: Kapacitans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.