Fysik
halveringstid
31. marts 2008 af
lulu2008 (Slettet)
Hej derude.
jeg håber virkelig nogen kan hjælpe mig, jeg skal lave en rapport i fysik, hvor at jeg skal regne halveringstiden ud på henholdsvis protactinium og cæsium.
jeg har sat mine måleresultater ind i et punktdiagram i exel og tilføjet min tendenslinie.
derefter står der:y = 681,3e hvorefter der står -0,06x
opløftet som hvis det stod i anden. jeg skal bruge a, til min formel for at udregne halveringstiden. formlen jeg bruger hedder: Ln(1/2)divideret med Ln(a). Hvad for et tal skal jeg indsætte som a.
Jeg håber nogen vil hjælpe mig....!
Venlig hilsen Luise
jeg håber virkelig nogen kan hjælpe mig, jeg skal lave en rapport i fysik, hvor at jeg skal regne halveringstiden ud på henholdsvis protactinium og cæsium.
jeg har sat mine måleresultater ind i et punktdiagram i exel og tilføjet min tendenslinie.
derefter står der:y = 681,3e hvorefter der står -0,06x
opløftet som hvis det stod i anden. jeg skal bruge a, til min formel for at udregne halveringstiden. formlen jeg bruger hedder: Ln(1/2)divideret med Ln(a). Hvad for et tal skal jeg indsætte som a.
Jeg håber nogen vil hjælpe mig....!
Venlig hilsen Luise
Svar #2
31. marts 2008 af Pelle89 (Slettet)
altså hvis der står Y=681,3e^-0,06x,,
det er en eksponentiel funktion
Y=b*a^x så må a=e^-0,06
det er en eksponentiel funktion
Y=b*a^x så må a=e^-0,06
Svar #3
31. marts 2008 af mathon
y = 681,3*e^(-0,06)^t
og
T½ = ln(2)/0,06
se evt.
http://peecee.dk/upload/view/97785
og
T½ = ln(2)/0,06
se evt.
http://peecee.dk/upload/view/97785
Svar #4
31. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Halveringstiden ved:
A(t)=A0*e^(-kt) findes ved:
T½=ln(2)/k
A(t)=A0*e^(-kt) findes ved:
T½=ln(2)/k
Skriv et svar til: halveringstid
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
