Fysik
termodynamik
31. marts 2008 af
Hulubolu (Slettet)
En flaske med et volumen V=1.50 liter indeholder ethan ved 300 K og atmosfærisk tryk. Den molære masse af ethan er 30.1 g/mol. Systemet opvarmes nu til 380 K mens flasken er åben. Flasken lukkes nu og den afkøles til den oprindelige temperatur.
a) Hvad er sluttrykket i flasken?
b) Hvor mange gram ethan er der tilbage i flasken?
Nogle der kan hjælpe med disse to opgaver?
a) Hvad er sluttrykket i flasken?
b) Hvor mange gram ethan er der tilbage i flasken?
Nogle der kan hjælpe med disse to opgaver?
Svar #1
31. marts 2008 af Michaelosm (Slettet)
Hvis vi siger trykket er 1 atm, kan du bestemme antallet af molekyler i flasken ved 380 K ved hjælp af idealgasligningen
P*V=n*R*T
n=P*V/(R*T)=1Atm*1.5L/(0.0821L(Atm/(K*mol))*380K)=0.0481mol
Når du ved hvor mange molekyler du har i flasken kan du løse begge opgaver. a) løses igen ved at bruge idealgasligningen hvor du har V=1.5, T=300, n=0.0481, R=0.0821. b) løses ved m=n*M
P*V=n*R*T
n=P*V/(R*T)=1Atm*1.5L/(0.0821L(Atm/(K*mol))*380K)=0.0481mol
Når du ved hvor mange molekyler du har i flasken kan du løse begge opgaver. a) løses igen ved at bruge idealgasligningen hvor du har V=1.5, T=300, n=0.0481, R=0.0821. b) løses ved m=n*M
Skriv et svar til: termodynamik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
