Matematik
Har forsøgt - cirkel
01. april 2008 af
bj-jensen (Slettet)
Jeg fik den her opgave til en matematik prøve men jeg fik fejl i den. Jeg ved ærlig talt ikke hvordan man løser den, måske i gang hjælpe.
En cirkels har ligningen: x^2+y^2-6x-6y-7=0
a) bestem radius r og koordinaterne til cirklens centrum
b) Bestem koordinaterne til cirklens skæringspunkt med x-aksen
Cirklen skærer y-aksen i (o,7)
c) Bestem en ligning for tangenten til cirklen i dette punkt.
En cirkels har ligningen: x^2+y^2-6x-6y-7=0
a) bestem radius r og koordinaterne til cirklens centrum
b) Bestem koordinaterne til cirklens skæringspunkt med x-aksen
Cirklen skærer y-aksen i (o,7)
c) Bestem en ligning for tangenten til cirklen i dette punkt.
Svar #1
01. april 2008 af mathon
a)
(x-3)^2-3^2+(y-3)^2-3^2-7=0
C: (x-3)^2 + (y-3)^2 = 5^2
b)
x-aksens punkter er på formen (x,0)- altså med ligningen y=0
c)
tangenten i (0,7)
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=489360
(x-3)^2-3^2+(y-3)^2-3^2-7=0
C: (x-3)^2 + (y-3)^2 = 5^2
b)
x-aksens punkter er på formen (x,0)- altså med ligningen y=0
c)
tangenten i (0,7)
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=489360
Svar #2
01. april 2008 af bj-jensen (Slettet)
Du bliver nok desværre nødt til at uddype dine besvarelse, for jeg forstår dem ikke helt? Hvor henne analysere du f.eks centrum og radius? og i b'eren hvad menes der :)
Skriv et svar til: Har forsøgt - cirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
