Matematik

Linje afstand

02. april 2008 af MP7 (Slettet)
En cirkel C har centrum i P (-109 ; 413) og radius = 66.

Opgaven lyder: En linje har ligningen y = -3x + 294.

Beregn afstanden fra P til linjen.

Skal jeg så ikke først påvise, at linjen står vinkelret på på cirklen, således jeg kan bruge distanceformlen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2008 af Isomorphician

En linje vil altid stå vinkelret på en af radierne i cirklen

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2008 af mathon

linjen l: y = -3x + 294 eller

3x+y-294=0

dist(l,P(x;y)) = |3x+y-294|/sqrt(3^2+1)

dist(l,C(-109;413)) = |3(-109)+413-294|/sqrt(3^2+1)


Skriv et svar til: Linje afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.