Fysik

lydbølqer !;)

02. april 2008 af Bengisu (Slettet)
nogen der evt. kunne hjælpe med denne opgave?

- en overflademine eksploderer til søs. Lydbølgen i vandet når et fartøj 5,0 s før bølgen i luften. Beregn afstand mellem fartøj og mine?

mit bud:
s/1500 m/s - s/340 m/s = 5,0 s

hmm er ik sikker på det, men er det nogen der kan hjælpe med at regne den ud?

Svar #1
02. april 2008 af Bengisu (Slettet)

hvordan isolerer jeg s, eller regner den på lommeregneren?

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

Du kan godt opstille det sådan. Lad d være distancen, så fås:

(d/1500 m/s) - (d/340 m/s) = 5s
<=>
(d*340m/s - d*1500m/s)/(1500m/s * 340m/s) = 5s
<=>
d(340m/s - 1500m/s) = 5s(1500m/s * 340m/s)
<=>
d = 5s(1500m/s * 340m/s) / (340m/s - 1500m/s) ~= 2.198*10^3 m

Svar #3
02. april 2008 af Bengisu (Slettet)

er det ikke 2 ligninger med 2 ubekendte ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

Det i #2 er ikke to ligninger med to ubekendte, men problemet kan sagtens løses ved hjælp af to ligninger med to ubekendte. Det i #2 er kun én af de mange måder som opgaven kan løses på.

Svar #5
02. april 2008 af Bengisu (Slettet)

okay, tak for hjælpen. ellers kunne man også solve den på lommeregneren ;)

Skriv et svar til: lydbølqer !;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.