Matematik
Hjælp til bevis af pH-formel (kemi)
03. april 2008 af
nanna_g (Slettet)
Hej.
Jeg skal bevise formlen af pH for svage syre der lyder
pH=½(pKs-log(Cs)
Jeg er nået til
pH=KVADR(pKs-log(Cs)).
Nogle der ved, hvordan man kommer videre?
Jeg skal bevise formlen af pH for svage syre der lyder
pH=½(pKs-log(Cs)
Jeg er nået til
pH=KVADR(pKs-log(Cs)).
Nogle der ved, hvordan man kommer videre?
Svar #1
04. april 2008 af mathon
[H3O^(+)] = KVADR(Ks*Cs), da (1-alfa)*Cs = ca. Cs når alfa<0,05
[H3O^(+)] = (Ks*Cs)^(1/2)
log([H3O^(+)]) = (1/2)log((Ks*Cs)
log([H3O^(+)]) = (1/2)(log(Ks)+log(Cs))
-log([H3O^(+)]) = (1/2)(-log(Ks)-log(Cs))
pH = (1/2)(pKs-log(Cs))
[H3O^(+)] = (Ks*Cs)^(1/2)
log([H3O^(+)]) = (1/2)log((Ks*Cs)
log([H3O^(+)]) = (1/2)(log(Ks)+log(Cs))
-log([H3O^(+)]) = (1/2)(-log(Ks)-log(Cs))
pH = (1/2)(pKs-log(Cs))
Svar #2
04. april 2008 af nanna_g (Slettet)
Dette kom jeg også selv frem til senere, men hvorfor skal 1/2 ikke også ganges med -1?
Skriv et svar til: Hjælp til bevis af pH-formel (kemi)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
