Matematik

Skæring mellem funktioner

05. april 2008 af Sokken (Slettet)
Hej..
Jeg har et problem i min matematik aflevering... Opgaven lyder som følgende:

Find skæring mellem følgende funktioner:

d = 3x og 3d = 2x

g = f/3 og f = 7g

y = ln(x) og y = ln(x - 1)

.. jeg fatter ikke rigtig noget af det her... Nogen der kan hjælpe?

Vh Emilie

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2008 af ManonN (Slettet)

hmm.. Jeg er ikke sikker, men jeg ville får alle ligningerne til at være lig med nul og så sætte dem lig med hinanden fx d-3x=0 og 3d-2x=0, d-3x=3d-2x.. Og så er det bare at isolere de ubekendte.. Hjalp det?

Svar #2
05. april 2008 af Sokken (Slettet)

Det siger mig faktisk et eller andet... men, hvordan kan jeg så finde skæringen af de to funktioner når jeg har sat dem lig hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2008 af ManonN (Slettet)

Du starter med at isolere den ene ubekendte. Fx d-3x=3d-2x -4d=x. så sætter du -4d ind istedet for x i d-3x=3d-2x..

Svar #4
05. april 2008 af Sokken (Slettet)

Nååhja! Tusind tak... nu ved jeg hvad jeg skal gøre n___n;;

Skriv et svar til: Skæring mellem funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.