Matematik
Trekanter
06. april 2008 af
Løber1 (Slettet)
Hej
Jeg sidder med en matematikaflevering, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvilken formel jeg skal bruge til at udregne mine ukendte sider..?
Den er IKKE retvinklet.
Jek kender
Hypotenusen: d= 38,2m
Hosliggende katete: a= 23.8m
vinkel B: 94grader
Jeg skal finde c, men jeg kan jo ikke bruge sinus, fordi jeg heller ikke har vinkel C, og jeg kan ikke bruge cosinus, fordi jeg igen ikke har vinkel C.
Jeg kan heller ikke finde vinkel C, fordi jeg ikke har min side c.
Jeg ved ikke om jeg bare roder rundt i det?
Håber der er en der kan hjælpe til at sige hvilekn formel jeg skal bruge :)
Mvh. Løber1
Jeg sidder med en matematikaflevering, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvilken formel jeg skal bruge til at udregne mine ukendte sider..?
Den er IKKE retvinklet.
Jek kender
Hypotenusen: d= 38,2m
Hosliggende katete: a= 23.8m
vinkel B: 94grader
Jeg skal finde c, men jeg kan jo ikke bruge sinus, fordi jeg heller ikke har vinkel C, og jeg kan ikke bruge cosinus, fordi jeg igen ikke har vinkel C.
Jeg kan heller ikke finde vinkel C, fordi jeg ikke har min side c.
Jeg ved ikke om jeg bare roder rundt i det?
Håber der er en der kan hjælpe til at sige hvilekn formel jeg skal bruge :)
Mvh. Løber1
Svar #2
06. april 2008 af cepta (Slettet)
Du skal bruge cosinusrelationen til først at finde den sidste side. Derefter sinusrelationen til at finde en vinkel, og til sidst vinkelsum til at finde den sidste vinkel.
Hvis du ikke har lært dem endnu, tror jeg ikke du kan løse dem. Cosinus- og sinusrelationerne bruges til at finde vinkler og sider i alle slags trekanter.
Hvis du ikke har lært dem endnu, tror jeg ikke du kan løse dem. Cosinus- og sinusrelationerne bruges til at finde vinkler og sider i alle slags trekanter.
Svar #3
06. april 2008 af Mariique (Slettet)
Du kan også bruge sinusrelationerne - dem bruger jeg altid fordi jeg aldrig kan huske cosinusrelationerne. a/sinA = b/sinB = c/sinC.
Sinusrelationerne bruger du til at regne vinklen A ud. Derefter har du automatisk vinkel C, idet du kender vinkelsummen i en trekant. Med alle tre vinkler og to af siderne er det jo en leg at finde den sidste side - der kan du jo også bruge sinusrelationerne, hvis du har lyst :)
Sinusrelationerne bruger du til at regne vinklen A ud. Derefter har du automatisk vinkel C, idet du kender vinkelsummen i en trekant. Med alle tre vinkler og to af siderne er det jo en leg at finde den sidste side - der kan du jo også bruge sinusrelationerne, hvis du har lyst :)
Skriv et svar til: Trekanter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
