Matematik

trekant - trigometriopgave

06. april 2008 af Liiinee (Slettet)
I en trekant ABC er vinkelC=42deg, h.a=35 og m.a=37.

Fodpunktet for h.a og m.a kaldes henholdsvis H og M, og det oplyses, at vinkelAMC ? er spids.

a) Tegn en skitse af trekanten og bestem |MH|

b) Bestem A ? i trekant ABC.


Ønsker meget gerne hjælp til denne opgave...

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2008 af Isomorphician

Brug sinusrelationerne til at finde længden af siden AC.
Da højden h.a. står vinkelret på siden BC kan du finde den sidste vinkel i trekant AHC ved at vinkelsummen i en trekant er 180°.

Svar #2
06. april 2008 af Liiinee (Slettet)

jamen hvordan ser trekanten ud?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2008 af Isomorphician

Det er jo det vi skal finde ud af... :-)
Det første vi kan se ud af oplysningerne er at trekant AHC er retvinklet med |AH| = 35, og vinkel C = 42°. Dermed er vinkel CAH = 48°.
Brug nu sinusrelationerne til at finde den anden katete og hypotenusen i trekant AHC.

Svar #4
06. april 2008 af Liiinee (Slettet)

Det første vi kan se ud af oplysningerne er at trekant AHC er retvinklet med |AH| = 35, og vinkel C = 42°. Dermed er vinkel CAH = 48°.

siden c:
c= sin(42deg)*35/sin(42deg)= 31,514
dette svarer til at |AC|=31,514


De hypotenusen findes så af pythagoras' og giver
h=47,1 altså |AH|=47,1...

lyder det rigtig?

og skal trekanten da tegnes ud fra det.?

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2008 af Isomorphician

Det er ikke rigtigt.
|AC|/sin(90°) = 35/sin(42°)
|AC| = (35/sin(42°))*sin(90°)
|AC| = 52,3067

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2008 af Isomorphician

Tilføjelse til #5:
Brug AC som grundlinjen i din skitse.

Svar #7
06. april 2008 af Liiinee (Slettet)

ovenfor skrev du at vinkel A = 48deg ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. april 2008 af Isomorphician

ja, i trekant AHC

Svar #9
06. april 2008 af Liiinee (Slettet)

Det er fordi jeg har læst forkert af det du har haft skrevet.

Jeg har nu følgende oplysninger:

|AH| = 35
|AC| = 52,2
|CH| = 38,9

vinkelC:42deg
vinkelA.1: 48deg
vinkelH: 90deg

Dette har jeg nu skitseret

opgaven er nu at finde |MH|....

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. april 2008 af Isomorphician

Du får at vide i opgaven at vinkel AMC er spids.
Dermed ved du at M skal ligge længere ude af linjen fra C.
Dermed opstår der en ny retvinklet trekant med hypotenusen = 37, og den ene katete = 35. Find nu længden af den sidste katete

Svar #11
06. april 2008 af Liiinee (Slettet)

skal de 37 (hypotenusen) være en forlængelsen af grundlinjen, hvorpå vinkel M skal ligge?

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. april 2008 af Isomorphician

http://peecee.dk/upload/view/107783

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. marts 2009 af noitavlastra (Slettet)

Mht til spg. B) "Bestem vinkel A i trekant ABC" - hvordan gøres dette. Nu har jeg kigget på opgaven i en krig og kan simpelthen ikke se det. Medianen er ikke nødventigvis vinkelhalveringslinjen, så selv om jeg finder vinkel CAM, hjælper dette ikke. Så kan jeg finde vinkel AMB, men så mangler jeg sider til at kunne regne videre... Jeg har overset et eller andet, men hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. marts 2009 af Isomorphician

|BM| = |MC|


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. januar 2010 af babiiey (Slettet)

arbejder selv med den her opgave.. |MH| er meget simpelt - helt almindelig folkeskole pythagoras.

Men har store problemer med at finde Vinkel A


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. juli 2011 af TheLeresa (Slettet)

 #9 Hvordan  får man |CH| til 38,9. kan nemlig ikke få det til atstemme


Brugbart svar (1)

Svar #17
24. juli 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Der gælder

tan(C) = |AH| / |CH|, hvorfor

|CH| = |AH| / tan(C) = 38,871


Brugbart svar (0)

Svar #18
26. juli 2011 af TheLeresa (Slettet)

 Taak for det :)!


Brugbart svar (0)

Svar #19
01. november 2011 af vanu22 (Slettet)

# 14

hvor kan man se at |BM| = |MC| gælder? 

umiddelbart kan jeg ikke få det til at give mening med mine beregninger eller min skitse (ved godt at den ikke er så præcis)


Brugbart svar (1)

Svar #20
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#19

M er fodpunktet for medianen fra A på BC, så det følger af definitionen for en median, at |BM| = |MC| .


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.