Matematik
Sammenligning af renteformel og formlen for eksponentielle funktioner.
06. april 2008 af
kevin90 (Slettet)
hej jeg har et spg i matematik i en emne opg og jeg forstår ikke lige helt hvad de mener med opg her er den:
• Redegørelse for at en eksponentiel funktion kan sidestilles med kapitalformlen
Sammenligning af renteformel og formlen for eksponentielle funktioner.
Exp. f(x) = b * ax
Rente Kn = K0 * (1+r)n
De to formler er identiske, men ved kapitalregning bruges renteformlen. I den indgår (1+r)n i stedet for ax
Der gælder:
K0 = kapitalen til tidspunkt 0. Den svarer til b (begyndelsesværdien).
n = antal terminer, altså de terminer beløbet forrentes. Det er det samme som x – der netop står for tiden
1+r = renten lagt til 100 %. Fortæller om tilvæksten pr år i procent – præcis det samme som fremskrivningsfaktoren i vækstfunktioner. (I vækstfunktioner kan a dog godt være mindre end 1 (ved afskrivning). Det gælder ikke for renten! Den kan ikke være negativ!))
• Redegørelse for at en eksponentiel funktion kan sidestilles med kapitalformlen
Sammenligning af renteformel og formlen for eksponentielle funktioner.
Exp. f(x) = b * ax
Rente Kn = K0 * (1+r)n
De to formler er identiske, men ved kapitalregning bruges renteformlen. I den indgår (1+r)n i stedet for ax
Der gælder:
K0 = kapitalen til tidspunkt 0. Den svarer til b (begyndelsesværdien).
n = antal terminer, altså de terminer beløbet forrentes. Det er det samme som x – der netop står for tiden
1+r = renten lagt til 100 %. Fortæller om tilvæksten pr år i procent – præcis det samme som fremskrivningsfaktoren i vækstfunktioner. (I vækstfunktioner kan a dog godt være mindre end 1 (ved afskrivning). Det gælder ikke for renten! Den kan ikke være negativ!))
Svar #1
12. april 2008 af Kris_c (Slettet)
Til din information kan jeg heller ikke se hvad opgaven er, hvis alt det her står der i forvejen - for der er jo allerede svaret på det hele..
Svar #2
03. juni 2009 af josefine egholm (Slettet)
Sammenlign kapitalfremskrivning med eksponentielfunktioner s. 62
f(x)= b • ax
Kn=K0 (1 + r)n
f(x) = Kn
K0 = b
1 + r = a
n = x
a= fremskrivningsfaktor r= vækstrate
r= a -1
Skriv et svar til: Sammenligning af renteformel og formlen for eksponentielle funktioner.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
