Matematik

Hjælp til opstilling af model -nu

06. april 2008 af Borrisholt (Slettet)
Håber nogen kan hjælpe med denne opgave:

En åben kasse med kvadratisk bund har rumfanget V. Siden i bunden kaldes x, og højden kaldes h.

Bestem (udtrykt ved V) kassens dimensioner, således at overfladen bliver minimal.

Jeg kender facit, som er:
side = 3v(2V)
højde = 1/2 * side

Jeg har bare brug for en forklaring, da jeg ikke forstår, hvordan man når dertil :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2008 af peter lind

V=x^2*h
Overflade= x^2+4*x*h

Svar #2
06. april 2008 af Borrisholt (Slettet)

Kan jeg måske få en forklaring?

Skriv et svar til: Hjælp til opstilling af model -nu

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.