Studievejledning

Lorte karaktere - Fuld pensum som løsning?

07. april 2008 af tiltvincent (Slettet)
Ja som sagt... Får normalt gode karaktere og er pisse god til eksamen.. Men har fået lorte karaktere i år.. 5,5 i snit sidste gang... Da jeg har røv meget fravær ville jeg bare blive lidt ekstra væk og så op i fuld pensum.. Men har lige fundet ud af at det er op til rektor at vurdere om mine "års karaktere" skal tælle med.. Og da 5,5 ikke er helt vildt dårligt og uacceptabelt snit vælger han nok at de skal tælle med.. Så fuld pensum er ikke en løsning... Nogen der har været i lignende situation hvor de gerne ville forbedre deres snit eller karaktere med blot 1 måned tilbage af 3g.. og hvad gjorde i... eller bare nogen som har nogle forslag...

Har tænkt på en 1on1 snak med rektor hvor jeg stikker ham en plade om at jeg normalt for gode karaktere men pga private forhold og shit er det gået lidt galt i 3g både med karaktere og fravær og så høre om han i mit tilfælde ville lade mine årskaraktere falde fra og så sende mig op i fuld pensum... men synes det virker som et lidt mad stunt.. Men anywayz.. feedback plz

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2008 af appelsin (Slettet)

Bare pjæk noget mere, så har din rektor intet valg.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2008 af Dano (Slettet)

nu oplyser du ikke hvor højt dit fraværsprocent er på så er det lidt svært at vurdere. Har du fået advarelser af nogen art?

en fra min skole skal op i "fuld pensum" eller på særlige vilkår som det hedder nu.

han havde så vid jeg husker fået både mundtlig og skriftlig advarsel og et fraværsprocent på 40-50 eller lign.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2008 af Hallooo (Slettet)

Jamen på den nye reform kommer alle jo op i fuldt pensum uanset hvad?

Svar #4
08. april 2008 af tiltvincent (Slettet)

Mit fraværs pct er på ca 13% og jeg har en mundtlig og to skriftlige advarsler... Det er ikke problemet at komme op i eksamen på særlige vilkår.. problemet er om mine års karaktere bliver slettet.. Hvilket de i mit tilfælde nok ikke gør...

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2008 af blackduck (Slettet)

#4

Du kan vel altid bare blive selvstuderende? Det kan din rektor, eller nogen som helst anden person i dette land, da ikke forhindre dig i.

Må jeg tillade mig at spørge om hvorfor du mener at 5,5 er et dårligt snit? Det er langt over beståetkravet, og du kan komme ind på 97% af alle danske uddannelser med det gennemsnit.

Er der en drømmeuddannelse du bare vil ind på eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2008 af appelsin (Slettet)

#4 13% er jo ikke særlig meget (mener jeg i sin tid havde 16%). Hvis du derudoverr har et ok snit (jeg aner ikke hvor godt 5 er på den nye skala), så tror jeg ikke rektor vil sende dig op i fuld pensum... han mister vel også penge!

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2008 af dunno00 (Slettet)

-03 = 00
00 = 5
02 = 6
4 = 7
7= 8 & 9
10 = 13
12 = 11 & 13 :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2008 af dunno00 (Slettet)

rettelse:
10 = 10.. og var ment som svar til appelsin :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2008 af JuMMe^ (Slettet)

3 fra min klasse blev kastet ud som selvstuderende med fravær på 36% :P
Nu skal de op i fuldt pensum.
Det var her for 2 uger siden!

Brugbart svar (1)

Svar #10
22. april 2008 af Daimon (Slettet)

5.5 er da meget godt, jeg har under det og jeg har det fint, ahr ogen en skriftlig og en mundlig, men kommer kke op i fuldpensum, da jeg har snakket med mine lære om hvad jeg vil efter gym og de sagde bare ejg har over 2 så kan jeg være glad for den uddannelse skal man bare havde over to.......

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. december 2008 af Daimon (Slettet)

shiiit, jeg kom op i særlig vilkåre med bare 9 % :(


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. marts 2009 af ihufa (Slettet)

Jeg er i præcis samme situation som OP. 13% fravær for året, elendige årskarakterer (4-5 i snit) og er overbevist om at jeg kan klare eksamenerne til det dobbelte.

Der er intet jeg hellere ville end at få slettet mine årskarakterer og komme op i fuldt pensum, men jeg er bange for at blive smidt ud af skolen hvis jeg "pjækker" for at få min vilje.

Rektor siger nemlig at de helst ikke vil sende folk op til fuldt pensum.

Jeg mangler 15 afleveringer.

Kan jeg risikere at blive smidt ud? Har fuldt pensum kun noget med fysisk fravær eller også skriftligt at gøre? Hvad skal jeg gøre for at komme op i fuldt pensum, men ikke blive smidt ud?

hlp plz


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. marts 2009 af Squashbuddie (Slettet)

Du bliver da ikke smidt ud, uden at blive sat på særlige vilkår.

Jeg lavede samme stunt sidste år i 3.g, går i teamdk 4.g nu. Jeg pjækkede da i en uge da der var ca. en måned tilbage af året,fordi jeg havde dårlige karakterer. Gik op til eksamen og hævede mit snit med 4.

Overvejer at gøre det samme i år, jeg har dog ikke hørt noget som helst om at rektor selv kan bestemme om årskaraktererne tæller med. Jeg har da altid haft den opfattelse, at hvis man er på særlige vilkår tæller ens eksamenskarakter udelukkende?

Og ja, jeg er pissehamrende doven, og ved ikke hvad jeg kan gøre ved det :)


Skriv et svar til: Lorte karaktere - Fuld pensum som løsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.