Fysik

Vands specifikke varmekapacitet

07. april 2008 af Sild1989 (Slettet)
Håber I kan hjælp :)

For at bestemme vands specifikke varmekapacitet ved 35 grader foretages en serie forsøg, hvor man for forskellige værdier af massestrømmen opvarmer det gennemstrømmene vand fra 30,0 grader til 40,0 grader. Tabellen viser sammenhørende værdier for massestrømmen og den tilførte effekt P.

Tabel:

Massestrøm [g/s] Effekt [W]
0,200 9,72
0,300 13,88
0,400 18,06
0,500 22,25
0,600 26,42
0,700 30,62
0,800 34,77
0,900 38,96
1,000 43,13
1,100 47,31

OPGAVE: Bestem vha. tabellen en værdi for vands specifikke varmekapacitet ved 35 grader.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2009 af pura (Slettet)

Lav lineær regression. Den specfikke varmekapacitet er lig hældningen/delta T


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2009 af mathon

    E = m·c·ΔT

    E/t = (m/t)·c·ΔT

     P = (m/t)·c·ΔT

     c = P/((m/t)ΔT)

     c = (1/((m/t)(10 K))·P

     c = 1/(10 K)·(P/(m/t))


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2009 af pura (Slettet)

Jeg er egentlig selv i tvivl om det næste spørgsmål:

Bestem varmetabet fra kalorimetret pr. tid.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2009 af pura (Slettet)

Opgave 2 c)

Vedhæftet fil:fysikhn_2005_7_1.pdf

Skriv et svar til: Vands specifikke varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.