Matematik

Proportional?

08. april 2008 af 1g (Slettet)
For springhaler gælder, at deres vægt med god tilnærmelse er proportional med længden i 3. potens.

-Indfør passende betegnelser, og opskriv en formel, der angiver vægten af en springhale udtrykt ved længden.


Mit svar: Jeg bruger y=ax+b, altså bliver det: y=l^3x
hvor l er længden og y er vægten.

er det ikke rigtigt, da det afhænger proportionalt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2008 af peter lind

Hvis der er proportionalitet er y=ax. Konstantleddet er altså 0. Er der proportionalitet med l i 3. potens er y=k*l^3

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2008 af Duffy

x er prop med y hvis der eksisterer en konstant k, så:

y = kx

det i dit tilfælde sige, at

v = k*l^3

hvor v er VÆGTEN af springhalerne
og
l er længden af springhalerne
og
k konstanten.

Svar #3
08. april 2008 af 1g (Slettet)

vil det sige, at jeg faktisk kan angive det sådan:

y=l^3

konstantleddet må jo være 0

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2008 af Duffy

Nej, sådan skal du angive det

v = k*l^3

Svar #5
09. april 2008 af 1g (Slettet)

OK..

Det er i orden...

men jeg forstår bare ikke hvad k er i denne sammenhæng?
Der gives heller ingen oplysninger om k i opgavebeskrivelsen?

Skriv et svar til: Proportional?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.