Matematik
Differentialligning
08. april 2008 af
LL DK (Slettet)
Bestem til differentialligningen
dy/dx - 3y = e^x
den løsning, hvis graf i punktet P(1,f(1)) har en tangent med ligningen y = x - 5
Vil meget gerne have hjælp til denne opgave??
Mange tak... :)
dy/dx - 3y = e^x
den løsning, hvis graf i punktet P(1,f(1)) har en tangent med ligningen y = x - 5
Vil meget gerne have hjælp til denne opgave??
Mange tak... :)
Svar #1
08. april 2008 af peter lind
Løs først differentialligningen dy/dx-3y=0 ved brug af separation af variable. Gæt derefter på en løsning af formen y=a*e^x og brug differentialligningen til at bestemme a. Summen af disse 2 løsninger er den fuldstændige løsning til differentialligningen.
Svar #2
09. april 2008 af LL DK (Slettet)
Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal løse differentialligningen dy/dx-3y=0?? og hvad mener du med at gætte :)
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
