Matematik

vektor.....

09. april 2008 af tøsenvb (Slettet)
hey.
jeg skal beregne arealet af det parallelogram, der udspændes af a og b.
IaI = 5
IbI = 2
a * b= 7,5

jeg ved at jeg skal bruge formlen:

I det(a,b) I, osv.

men jeg kan ikke lige huske, hvordan man fandt a og b ud fra deres længder.. jeg var lige lidt på vej, men er gået i stå igen..

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2008 af utdiscant (Slettet)

Her er jeg godt nok på bar bund, kunne meget godt tænke mig at se en løsning til denne her.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2008 af utdiscant (Slettet)

Du kan forresten ikke finde en vektor udelukkende ud fra den længde. Og når jeg prøver at opstille et ligningssystem er det tre ligninger med 4 ubekendte, så jeg kan ikke lige finde en metode der virker.

Svar #3
09. april 2008 af tøsenvb (Slettet)

hehe, var det måske ironisk ment :))))

Svar #4
09. april 2008 af tøsenvb (Slettet)

nåå. hmm.. hvis jeg finder ud af det, skal jeg nok skrive det til dig :D hehe

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2008 af qff (Slettet)

Er du sikker på at du skal bruge det(a, b) - eller det bare noget du tror?

Svar #6
09. april 2008 af tøsenvb (Slettet)

vi har lavet en opgave der ligner denne her, men der havde vi a og b. og vi brugte samme metode som jeg skrev for oven.. selvf skal man også gange a1 med b2 minus a2 med b1...hvis i forstår hvad jeg mener:))

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. april 2008 af qff (Slettet)

Hmm, der bør være bedre måde, men jeg kan ikke lige gennemskue den.
Anyways.

Kalder vi vinklen mellem a og b for v kan vi skrive følgende:

Ud fra denne kan du finde vinklen mellem de to vektorer.
(Det næste forstås bedst hvis du tegner parallellogrammet)
Du kan da finde højden (én af dem) i parallellogrammet således:

Og du kan da beregne arealet af parallellogrammet:


Jeg er overbevist om at der er en bedre metode, men kan ikke lige gennemskue den på nuværende tidspunkt.

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. april 2008 af mathon

|a x b|^2 = a^2*b^2*sin^2(V) = a^2*b^2(1-cos^2(V)) = a^2*b^2-a^2*b^2cos^2(V) = a^2*b^2-(a*b*cos(V))^2 = a^2*b^2-(a*b)^2

|a x b|^2 = a^2*b^2-(a*b)^2, hvoraf

A = |a x b| = sqrt[a^2*b^2-(a*b)^2]

A = sqrt[a^2*b^2-(a*b)^2] = sqrt[5^2*2^2-(7,5)^2] = 6,61438

Svar #9
09. april 2008 af tøsenvb (Slettet)

wauw, det var godt nok en lang udregning for at finde a :)))

Skriv et svar til: vektor.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.