Matematik
VEKTORER :S
09. april 2008 af
Neeluh (Slettet)
Undersøg om vektorerne a og b er parallelle når:
vektor a = (21 over 33) og vektor b = (-35 over -55)
kan man finde ud af om de er parallelle ved at dividere dem med hinanden? og hvis løsningen er den samme, at de så er parallelle eller er jeg helt væk? :S
vektor a = (21 over 33) og vektor b = (-35 over -55)
kan man finde ud af om de er parallelle ved at dividere dem med hinanden? og hvis løsningen er den samme, at de så er parallelle eller er jeg helt væk? :S
Svar #1
09. april 2008 af utdiscant (Slettet)
Hvis determinanten er lig 0 er de parallelle eller hvis den ene ganget med en konstant er lig den anden, så er de også parallelle.
Svar #3
09. april 2008 af Michaelosm (Slettet)
Du skal bruge at krydsproduktet mellem 2 vektorer er 0, hvis de er parallelle.
Svar #4
09. april 2008 af utdiscant (Slettet)
krydsprodukt og determinant er det samme:
(a,b) x (c,d) = a*d - b*c
Så hvis a*d - b*c = 0 er de parallelle
med den anden metode
hvis (a,b) = t*(c,d)
som svarer til (a,b) = (t*c,t*d)
er sandt, så er de parallelle
(a,b) x (c,d) = a*d - b*c
Så hvis a*d - b*c = 0 er de parallelle
med den anden metode
hvis (a,b) = t*(c,d)
som svarer til (a,b) = (t*c,t*d)
er sandt, så er de parallelle
Skriv et svar til: VEKTORER :S
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
