Matematik
reducer..
09. april 2008 af
Skat1 (Slettet)
nogle som vil hjælpe mig med at reducer denne - synes ikke rigtig jeg kan komme i gang med den :o)
skal jeg tage alle x'erne og y'erne først eller?
x(x-2y) + (x+y)^2 + (x+y)(x-y)
skal jeg tage alle x'erne og y'erne først eller?
x(x-2y) + (x+y)^2 + (x+y)(x-y)
Svar #2
09. april 2008 af DennisDeH (Slettet)
Til leddet "(x+y)^2"
Brug kvadratsætningen (a+b)^2 = (a+b)*(a+b) = a^2+2ab+b^2
Til leddet "(x+y)(x-y)"
brug kvadratsætningen (a+b)*(a-b) = a^2-ab+ab-b^2 = a^2-b^2
Brug kvadratsætningen (a+b)^2 = (a+b)*(a+b) = a^2+2ab+b^2
Til leddet "(x+y)(x-y)"
brug kvadratsætningen (a+b)*(a-b) = a^2-ab+ab-b^2 = a^2-b^2
Svar #3
09. april 2008 af DennisDeH (Slettet)
Og den første ganger du så bare x ind i parentesen ;)
x(x-2y) --> x^2-2xy
x(x-2y) --> x^2-2xy
Skriv et svar til: reducer..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
