Matematik
Lille opgave
09. april 2008 af
freece (Slettet)
Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+kx^2-3x+6
Nogen som kan hjælpe?
Nogen som kan hjælpe?
Svar #1
09. april 2008 af kristina2 (Slettet)
jah... indsæt -2 som x i ligningen og 0 som p(x). Dette giver en ligning med en ubekendt og k kan nu let udregnes.
0 = -2^3 + k * -2^2 - 3*-2 + 6 <=> 8+k*4+6+6=0 <=> 0=20+4*k <=> -20=4k
<=> -5 = k
0 = -2^3 + k * -2^2 - 3*-2 + 6 <=> 8+k*4+6+6=0 <=> 0=20+4*k <=> -20=4k
<=> -5 = k
Skriv et svar til: Lille opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
