Matematik
Ind og omskrevne cirkel (nemt)
09. april 2008 af
Spam (Slettet)
Har en ligesidet trekant med sidelængden 8. Hvordan bærer jeg mig nemmest ad med at udregne radius på den indskrevne og omskrevne cirkel?
På forhånd tak!
På forhånd tak!
Svar #3
09. april 2008 af Spam (Slettet)
#1 Forstår godt princippet i det.
#2 Mange tak! Kunne jeg få dig til hurtigt at forklare, hvor 3 og 6 kommer ind i billedet?
#2 Mange tak! Kunne jeg få dig til hurtigt at forklare, hvor 3 og 6 kommer ind i billedet?
Svar #4
10. april 2008 af mathon
...i en ligesidet trekant er midtnormal, højde, vinkelhalveringslinje og median én og SAMME linje og alle højder er lige lange.
siden kaldes a:
h = a*sin(60°) = a*sqrt(3)/2
i en vilkårlig trekant deler medianerne hinanden i forholdet 1:2 regnet fra fodpunkt mod vinkelspids.
linjestykket mellem skæringspunkt og vinkelspids
er
R = (a*sqrt(3)/2)*(2/3) = a*sqrt(3)/3
linjestykket mellem skæringspunkt og fodpunkt
er
r = (a*sqrt(3)/2)*(1/3) = a*sqrt(3)/6
siden kaldes a:
h = a*sin(60°) = a*sqrt(3)/2
i en vilkårlig trekant deler medianerne hinanden i forholdet 1:2 regnet fra fodpunkt mod vinkelspids.
linjestykket mellem skæringspunkt og vinkelspids
er
R = (a*sqrt(3)/2)*(2/3) = a*sqrt(3)/3
linjestykket mellem skæringspunkt og fodpunkt
er
r = (a*sqrt(3)/2)*(1/3) = a*sqrt(3)/6
Skriv et svar til: Ind og omskrevne cirkel (nemt)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
