Matematik

Hjælp til lineær

10. april 2008 af kim19 (Slettet)
udgifterne var i 1986 = 43,8 milliarder og i 1998 88,5 miliarder.

Bestem den linær forskrift.

jeg har fundet a til a være = 3,7250

men hvordan finder jeg B ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2008 af Sherwood (Slettet)

f(x)=ax+b

Indsæt tal og isoler b. Meget enkelt.

Svar #2
10. april 2008 af kim19 (Slettet)

men kender jeg F(x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2008 af Sherwood (Slettet)

y=f(x)

Som du jo har brugt til at finde a. Du skal bare benytte et af disse punkter samt den beregnede hældningsfaktor.

Svar #4
10. april 2008 af kim19 (Slettet)

jeg ved jeg kender a, men hvad med x og f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvordan beregnede du a?

Svar #6
10. april 2008 af kim19 (Slettet)

vil du ikke opstille den for mig, så skal jeg nok selv isolere b vil bare godt lige se det, fordi forstår det ikke helt. tAK

Svar #7
10. april 2008 af kim19 (Slettet)

a=(y2-y1)/(x2-x1)

vil du ikke sætte ind så isolere jeg selv b ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Nej, for det lærer du ikke så meget af. Nu giver jeg dig et hint:

Du beregnede a via:



Du kender altså to x- og to y-værdier. Et af punkterne vælger du ud. Det indsættes sammen med den beregnede a i den linæere formel.


Skriv et svar til: Hjælp til lineær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.