Matematik

Nulpunkter med x^3...

10. april 2008 af z33k (Slettet)
Hej,

Hvordan kan jeg finde nulpunkter for et polynomie af formen,

f(x) = x^3-12x,

eftersom det skal være af formen ax^2... og ikke ax^3?, for at jeg kan bruge finde d= og derefter x'erne.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2008 af Isomorphician

Benyt nulreglen

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2008 af Sherwood (Slettet)

I gymnasiet er det altid nulreglen, man skal bruge, når man ser et tredjegradspolynomium. Man lærer ikke polynomiers division i gymnasiet, så nulreglen er så vidt jeg ved den eneste mulighed.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2008 af mathon

f(x) = x^3-12x = x(x^2-12)

x(x^2-12 )= 0.....(nul-reglen)

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2008 af mathon

f(x) = x^3-12x = x(x^2-(sqr(12))^2) = x*(x+sqr(12))(x-sqr(12)).....(nul-reglen)

Skriv et svar til: Nulpunkter med x^3...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.