Matematik

Formler og ligninger

11. april 2008 af pernillebs1 (Slettet)
Det radioaktive stof strontium 90 henfalder, så der efter 1 år er forsvundet 2,45% af
stoffet. Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004.

a) Bestem, hvor mange gram der er tilbage efter 2 år.

b) Indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver, hvor mange gram radioaktivt stof, der vil være tilbage efter et givet antal år.

c) Bestem, hvor mange år der går, før der er mindre end 1 g tilbage af stoffet.

Hvordan vil i lave b'eren?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2008 af mathon

m(t) = 7*(1-0,0245)^t

m(2) = 7*0,9755^2

m(t)/7 = 0,9755^t
ln(m(t)/7) = ln(0,9755)*t

t = ln(m(t)/7)/ln(0,9755)

t = ln(1/7)/ln(0,9755)

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2008 af Sherwood (Slettet)

b) f(t)=7*0,975^t

c) 1=7*0,975^t , Isoler t.

Svar #3
12. april 2008 af pernillebs1 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med c) ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2008 af mathon

se sidste linje i #1

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2012 af tahmiilde (Slettet)

hvad er det der menes med "In" 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2012 af mathon

 

                     t = ln(1/7) / ln(0,9755) = log(1/7) / log(0,9755)


Skriv et svar til: Formler og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.