Matematik

vektorer i rummet..

12. april 2008 af Alcone (Slettet)
Hey. Nogen som kan hjælpe? I opgaven står der vektor(c_4). Hvor kommer det pludselig fra? :S Kan virkelig ikke se mig ud af opgaven, hvad man skal gøre.

Givet to vektorer i rummet
vektor(a)=(5,12,-11) og vektor(c_t)=(2t,t-11,2) , teR

Bestem længden af den længste af diagonalerne i det parallelogram, der udspændes af vektor(a) og vektor(c_4).


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

Det er vel når t=4?

Svar #2
12. april 2008 af Alcone (Slettet)

Okay. Men hvordan kommer man i gang med opgaven? Jeg kan ikke finde ud af den :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

Længden af de to diagonaler i et parallelogram udspændt af to vektorer, er hhv. længden af sumvektoren og længden af differensvektoren.

Svar #4
12. april 2008 af Alcone (Slettet)

sumvektor og differensvektor?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2008 af sigmund (Slettet)

Sumvektor: vektor(a) + vektor(c_4).
Differensvektor: vektor(a) - vektor(c_4).

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2008 af mathon

|vektor_a + vektor_c_t| > |vektor_a - vektor_c_t|, når vinklen mellem vektor_a og vektor_c_t er spids

|vektor_a + vektor_c_t| < |vektor_a - vektor_c_t|, når vinklen mellem vektor_a og vektor_c_t er stump

Skriv et svar til: vektorer i rummet..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.