Matematik

funktion (rette igen)

12. april 2008 af seriøs (Slettet)
) Bestemmelse af den procentvise ændring i y, når x-tilvæksten er 3.

y = 5 • 1,47^3 = 15,88

1,475^3 – 1 = 2,209046875 = 220,1 %


Kan det passe nu, jeg har nemlig mange af dem :o)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2008 af mathon

yo = f(xo) = 5•1,47^xo
y = f(xo+3) = 5•1,47^(xo+3) = 5•1,47^xo*1,47^3 = 1,47^3*(5•1,47^xo) = 1,47^3*yo

y/yo = 1,47^3/1

(y-yo)/yo = (1,47^3-1)/1 = 2,17652 = 217,652%

se
http://peecee.dk/upload/view/97785


Svar #2
12. april 2008 af seriøs (Slettet)

Tak for oversigten, den gjorde det mere overskueligt :)

Skriv et svar til: funktion (rette igen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.