Fysik
acceeleration !!!
13. april 2008 af
susa (Slettet)
hejjsaaa =)
håber i kan hjælpe mig med at løse denne opgave :S
en bil med massen 1600 kg starter fra hvile med konstant acceleration.
efter 20 sek. er farten 50 km/t.
a)hvor stor er accelerationen ?
jeg kender m = 1600kg og
v = 50 km/t (13,89 m/s) efter 20 sekunder er den 277,8 m
kan ikke komme videre herfra.
på forhånd tak
håber i kan hjælpe mig med at løse denne opgave :S
en bil med massen 1600 kg starter fra hvile med konstant acceleration.
efter 20 sek. er farten 50 km/t.
a)hvor stor er accelerationen ?
jeg kender m = 1600kg og
v = 50 km/t (13,89 m/s) efter 20 sekunder er den 277,8 m
kan ikke komme videre herfra.
på forhånd tak
Svar #1
13. april 2008 af Lurch (Slettet)
massen er ligegyldig i dette spørgsmål. Acceleration er hvor hurtigt fart/hastighed ændres per tid. Når der er konstante acceleration, kan du regne den udfra følgende
a = (v(slut) - v(start))/(t(slut) - t(start))
husk rigtige enheder
a = (v(slut) - v(start))/(t(slut) - t(start))
husk rigtige enheder
Skriv et svar til: acceeleration !!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
