Matematik
Forståelse af spørgsmål - hjælp?
13. april 2008 af
kanonkugle16 (Slettet)
Okay, jeg har fået en opgave:
Givet f(x)=-x^2+6x-3. Løs ligningen f(x)=5
Har jeg gjort.
For hvilke værdier af tallet c har ligningen f(x)=c
1) Ingen løsning? 2) En løsning? 3) to løsninger?
Forstår ikke spørgsmålet, hvad skal jeg?
Givet f(x)=-x^2+6x-3. Løs ligningen f(x)=5
Har jeg gjort.
For hvilke værdier af tallet c har ligningen f(x)=c
1) Ingen løsning? 2) En løsning? 3) to løsninger?
Forstår ikke spørgsmålet, hvad skal jeg?
Svar #1
13. april 2008 af allan_sim
#0.
Grafen for den vandrette linje y=c skærer grafen for f enten 0, 1 eller 2 gange, afhængig af c. F.eks. har du fundet at den skærer to gange, hvis c=5.
Tænk i toppunkt. Hvor mange løsninger er der, hvis c er lig med toppunktets y-værdi? Hvor mange hvis den er under? Og over?
Grafen for den vandrette linje y=c skærer grafen for f enten 0, 1 eller 2 gange, afhængig af c. F.eks. har du fundet at den skærer to gange, hvis c=5.
Tænk i toppunkt. Hvor mange løsninger er der, hvis c er lig med toppunktets y-værdi? Hvor mange hvis den er under? Og over?
Skriv et svar til: Forståelse af spørgsmål - hjælp?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
