Matematik
differentialeregning
13. april 2008 af
P.L. (Slettet)
Er der en der kan differentiere følgende funktion for mig, skridt for skridt og forklare nøje hvad man gør?
Jeg har nemlig problemer med at differentiere funktioner, og har derfor brug for hjælp, så jeg kan lære det...
Funktionen der skal differentieres:
F(x)= -1/3x^3 + 2x^2
Jeg har nemlig problemer med at differentiere funktioner, og har derfor brug for hjælp, så jeg kan lære det...
Funktionen der skal differentieres:
F(x)= -1/3x^3 + 2x^2
Svar #1
13. april 2008 af Da-ted (Slettet)
Først differentierer du 
3-tallet ryger ned foran og der trækkes en fra eksponenten så der nu står
hvilket er det samme som 
eller 
Nu differentieres
Igen rykkes eksponenten ned foran og der trækkes 1 fra så der nu står

hvilket er det samme som

Du lægger nu de to differentierede udtryk sammen:

+
=

3-tallet ryger ned foran og der trækkes en fra eksponenten så der nu står
Nu differentieres
Igen rykkes eksponenten ned foran og der trækkes 1 fra så der nu står
hvilket er det samme som
Du lægger nu de to differentierede udtryk sammen:
Skriv et svar til: differentialeregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
