Matematik
koordinatsæt
13. april 2008 af
Jelly (Slettet)
Hej,
Om en differentiabel funktion f oplyses, at
f'(x) = (x+3)(x+1)^2(x-1)
En anden funktion g er bestemt ved
g(x)=3x-e^x
Grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet
P(-2,f(-2))
a) Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t
Jeg vil gerne finde f(x), så jeg kan bruge dette til at finde f(-2), men når jeg integrer f'(x) kommer der jo en konstant med.
Nogen der kan fortælle mig, hvordan jeg kan løse opgaven?
mange tak på forhånd.
Om en differentiabel funktion f oplyses, at
f'(x) = (x+3)(x+1)^2(x-1)
En anden funktion g er bestemt ved
g(x)=3x-e^x
Grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet
P(-2,f(-2))
a) Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t
Jeg vil gerne finde f(x), så jeg kan bruge dette til at finde f(-2), men når jeg integrer f'(x) kommer der jo en konstant med.
Nogen der kan fortælle mig, hvordan jeg kan løse opgaven?
mange tak på forhånd.
Svar #1
13. april 2008 af allan_sim
#0.
Du skal ikke bruge f(-2) til noget.
Tangenten for g har samme hældning som den tilsvarende for f i punktet P. Du skal derfor kun bruge funktionen f til at finde tangenthældningen. Når du kender denne hældning (lad os kalde den a), kan du finde førstekoordinaten til røringspunktet ved at løse g'(x)=a. Andenkoordinaten finder du ved at indsætte i g.
Du skal ikke bruge f(-2) til noget.
Tangenten for g har samme hældning som den tilsvarende for f i punktet P. Du skal derfor kun bruge funktionen f til at finde tangenthældningen. Når du kender denne hældning (lad os kalde den a), kan du finde førstekoordinaten til røringspunktet ved at løse g'(x)=a. Andenkoordinaten finder du ved at indsætte i g.
Svar #2
13. april 2008 af Jelly (Slettet)
Kan det passe at svaret bliver:
y=16,7506 - 3*x
mange tak på forhånd
y=16,7506 - 3*x
mange tak på forhånd
Skriv et svar til: koordinatsæt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
