Matematik

forskrift ud fra 3 punkter

13. april 2008 af hejddig (Slettet)
Hej

Jeg har følgende punkter og skal finde forskriften

(-1400, 31,763)
(1400, 31,763)
(0, 36,8)

Jeg får den til

y=-0,00000257x^2-0,0072x+36,8

Passer det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja, det passer sådan rimeligt. Dog er der altid en usikkerhed med så mange decimaler.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2008 af Riemann

#0
Sådan som du har formuleret spørgsmål er svaret at funktionen er defineret på mængden {-1400, 0, 1400}

og at

f(-1400) = 31.763
f(0) = 36.8
f(1400) = 31.763

Hvad funktionsværdierne er, når x ikke er -1400, 0 eller 1400, kan man ikke sige noget om...

Skriv et svar til: forskrift ud fra 3 punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.