Matematik
monotoniforhold
15. april 2008 af
skole-pigen (Slettet)
Hej igen :)
jeg har lige denne anden opgave, der irriterer mig.. Det er en opgave uden hjælpemidler, så ingen lommeregner heller!!
Jeg skal bestemme monotoniforhold ud fra denne funktion:
f(x)=1/3x^3-2x^2-5x
Så differentierer jeg den og får:
f'(x)=x^2-4x-5
f'(x)=0
Den kan jeg simpelthen ikke finde ud af at løse??
Er der nogen, der kan hjælpe mig?
Indtil nu er jeg kommet til:
2x = SQR(5/-4)
Det er sikkert ikke rigtig og hvis det er, ved jeg ikke hvordan jeg skal komme videre.. er der nogen, der kan give mig et lille hint?
Mvh. Annie :)
jeg har lige denne anden opgave, der irriterer mig.. Det er en opgave uden hjælpemidler, så ingen lommeregner heller!!
Jeg skal bestemme monotoniforhold ud fra denne funktion:
f(x)=1/3x^3-2x^2-5x
Så differentierer jeg den og får:
f'(x)=x^2-4x-5
f'(x)=0
Den kan jeg simpelthen ikke finde ud af at løse??
Er der nogen, der kan hjælpe mig?
Indtil nu er jeg kommet til:
2x = SQR(5/-4)
Det er sikkert ikke rigtig og hvis det er, ved jeg ikke hvordan jeg skal komme videre.. er der nogen, der kan give mig et lille hint?
Mvh. Annie :)
Svar #1
15. april 2008 af DeutscherDäne (Slettet)
hvilken slags funktion er den afledte funktion af f(x)?
Svar: 2.gradspolynomie. Der burde ringe en klokke nu!
Svar: 2.gradspolynomie. Der burde ringe en klokke nu!
Svar #2
15. april 2008 af skole-pigen (Slettet)
nåårh ok.. det tænkte jeg også over, men vidste ikke om man også skulle benytte den formel når det var en differentieret funktion, men tak tror jeg finder ud af det nu :)
Skriv et svar til: monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
