Matematik

procent (forklaring)

15. april 2008 af seriøs (Slettet)
Jeg skal finde ud af,hvor mange procent bakterieantallet vokser pr. minut.

Jeg har fundet a og b i eksponentiel funktionen:


y = 2,34 • 1,039259226^x <=> y = 2,431866589

b = 2,43 og a = 1,039259226

Det oplyses, at antallet af bakterier udvikler sig af eksponentielt, og at det fordobles hver gang, der går 18 minutter.

Ved hjælp af Sherwood er jeg kommet frem til:

Hvis tiden er målt i minutter:

1,039259226-1*=0,039259226

0,039259226*100=3,9259226 %


Hvordan skal jeg finde ud af det hvis det er en time?

Skal jeg gange 60 med 1,039259226?

På forhånd tak :)



Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2008 af Isomorphician

indsæt 60 på x's plads

Svar #2
15. april 2008 af seriøs (Slettet)

1,039259226-1^60=0,039259226

0,039259226*100=3,9259226 %

Hvad gør jeg galt, for det giver det samme?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2008 af Isomorphician

Indsæt 60 på x's plads i ligningen:
y = 2,34 • 1,039259226^x

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2008 af mathon

yo = b*1,039259226^0 = b

y = b*1,039259226^60 = 1,039259226^60*yo

y/yo = 1,039259226^60 = 10,0794

y/yo = 10,0794/1

(y-yo)/yo = (10,0794-1)/1 = 9,0794

((y-yo)/yo)*100% = 9,0794*100% = 907,94% = ca. 908%








Svar #5
16. april 2008 af seriøs (Slettet)

ok. tak for hjælpen.

Jeg synes bare det er rodet, at jeg skal trække 1 fra igennem af de 60min.

Skriv et svar til: procent (forklaring)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.