Fysik
Varme
16. april 2008 af
Helene150 (Slettet)
Har en opgave hvor er jeg gået helt fast så mangler noget hjælp. Er i tvivl om hvad formel jeg skal bruge. Skal jeg bruge den til specifik varmekapacitet?
Under et gruppearbejde sidder 29 personer i et 200m3 stort fysiklokale. En person i hvile afgiver ca. 100W som varme til omgivelserne. Luftens varmekapacitet kan sættes til 1,00kJ/(kg*K), og densiteten er 1,20kg/m3.
Hvor meget stiger luftens temperatur skønmæssigt i løbet af 45minutter?
Under et gruppearbejde sidder 29 personer i et 200m3 stort fysiklokale. En person i hvile afgiver ca. 100W som varme til omgivelserne. Luftens varmekapacitet kan sættes til 1,00kJ/(kg*K), og densiteten er 1,20kg/m3.
Hvor meget stiger luftens temperatur skønmæssigt i løbet af 45minutter?
Svar #1
16. april 2008 af mathon
delta_E = m*c*delta_T
delta_T = delta_E/(m*c) = 29*P*t/((V*d)*c)
delta_T = 29*(100 J/s)*(45*60 s)/((200 m^3)*(1,20 kg/m3)*(1000 J/(kg*K)))
delta_T = (7830000 J)/240000 J/K) = 32,6K
delta_T = 32,6C
delta_T = delta_E/(m*c) = 29*P*t/((V*d)*c)
delta_T = 29*(100 J/s)*(45*60 s)/((200 m^3)*(1,20 kg/m3)*(1000 J/(kg*K)))
delta_T = (7830000 J)/240000 J/K) = 32,6K
delta_T = 32,6C
Svar #2
16. april 2008 af Lurch (Slettet)
nogle hints.
Specik varmekapacitet
D.E = m*c*D.T,
hvor D. betyder Delta (altså ændring).
definitionen på densitet Rho
Rho = m/V
Effekt, energi per tid
P = D.E/D.t
Specik varmekapacitet
D.E = m*c*D.T,
hvor D. betyder Delta (altså ændring).
definitionen på densitet Rho
Rho = m/V
Effekt, energi per tid
P = D.E/D.t
Skriv et svar til: Varme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
