Matematik
Stamfunktion
16. april 2008 af
Philips (Slettet)
Jeg har et problem med at komme videre med følgende opgave:
Gør rede for at
(1/kvadr(X))*(1+2x)*e^x dx = 2*kvadr(x)*e^x+k
Jeg differencer højre side for at få den venstre side
Jeg er kommet frem til: e^x(2*kvadr(x)+(1/(2*kvadr(x)))
men jeg sidder fast.
Nogen, der kan hjælpe?
Gør rede for at
(1/kvadr(X))*(1+2x)*e^x dx = 2*kvadr(x)*e^x+k
Jeg differencer højre side for at få den venstre side
Jeg er kommet frem til: e^x(2*kvadr(x)+(1/(2*kvadr(x)))
men jeg sidder fast.
Nogen, der kan hjælpe?
Svar #1
16. april 2008 af dnadan (Slettet)
(2sqrt(x)*e^x+k)'= e^x*2sqrt(x)+e^x*1/sqrt(x)=e^x(2sqrt(x)+1/sqrt(x)), prøv nu at sætte 1/sqrt(x) udenfor parentes, dvs. forlæng det første led i den nuværende parentes med sqrt(x), hvormed dette nu er muligt.
Svar #2
16. april 2008 af Philips (Slettet)
"1/sqrt(x) udenfor parentes, dvs. forlæng... parentes med sqrt(x)"
Er det sådan du mener:
e^x(2sqrt(x))+1/sqrt(x)= e^x(2sqrt(x)*sqrt(x))+1
Er det sådan du mener:
e^x(2sqrt(x))+1/sqrt(x)= e^x(2sqrt(x)*sqrt(x))+1
Skriv et svar til: Stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
