Matematik

Forstår ikke opgaven!?

19. april 2008 af mera88 (Slettet)
hej alle.. Jeg forstår ikke hvad jeg skal gøre i nedenstående opgave:

I min opgave står der: Bestem monotoniintervallerne for fc(x)--> (det har jeg gjort ved at tegne en monotonilinje og se hvor den er voksende/aftagende)

Bestem for hvert af de lokale ekstremumssteder funktionsværdien udtrykt ved c.
Hvad betyder det??


bestem de værdier af c, for hvilke ligningen fc(x)=0 har en løsning i intervallet [-1;3]

Hvis der bare lige er en der vil forklare fremgangsmåden.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad hedder funktionen?

Svar #2
19. april 2008 af mera88 (Slettet)

fc(x) = x^3-3x^2-9x+c
fc`(x) = 3x^2-6x-9


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2008 af dnadan (Slettet)

Løs:
fc'(x)=0
indsæt den fundne x værdi i fc(x), så har du extremumsstederne udtrykt ved c.

Svar #4
19. april 2008 af mera88 (Slettet)

Jeg kan ikke lige skille det ad.

Der er jo to opgaver

1. bestem monotoniintervallerne for fc, og bestem for hvert af de lokale ekstremumssteder funktionsværdien udtrykt ved c.

2. bestem de værdier af c, for hvilke ligningen fc(x)=0 har en løsning i intervallet [-1;3].

Ved opgave 1 har jeg tegnet en monotonilinje og beskrevet hvor grafen er aftagende og voksende. Men hvad så?
Og ved ikke lige hvordan jeg skal gribe opgave 2 an..

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2008 af dnadan (Slettet)

1) gør som beskrevet før

2) gøres ved brug af din monotoniundersøgelse.

Svar #6
19. april 2008 af mera88 (Slettet)

Har fundet værdierne som bliver f(-1) = 5 og f(3) =-27

I opgave 2 ved jeg ikke hvad jeg skal..

Skriv et svar til: Forstår ikke opgaven!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.