Matematik
vektorer
07. september 2004 af
Natpigen (Slettet)
det er tallet t jeg skal finde...
kan ikke lige lave den der pil der skal være over a, men den er der altså hehe..
vektor a = 1
2
vektor b = 3
4
(a+b)┴ (2a+tb)
har fattet at prikproduktet mellem a+b og 2a+tb skal være 0
og a+b er 4
6
og 2a er 2
4
kan ikke finde t så det giver 0
mine udregninger ser således ud:
4*(2+(t*3)) + 6*(4+(t*4))=0 ->
8+4*(t*3) + 24*6*(t*4)=0 ->
8+4t*12 + 24+6*t*24 = 0 ->
8+48t+24+144t=0 ->
32+192t=0
192t=-32
t=(-32)/192
t=(-0,17)
men når man så regner efter ved at indsætte på t's plads, kommer der tilsidst til at stå (-12) + 19,98
hvilket skulle ahve været =0
men det er det jo IKKE... DAMN...
nogen der kan se min fejl?? eller hjælpe mig videre....???
kan ikke lige lave den der pil der skal være over a, men den er der altså hehe..
vektor a = 1
2
vektor b = 3
4
(a+b)┴ (2a+tb)
har fattet at prikproduktet mellem a+b og 2a+tb skal være 0
og a+b er 4
6
og 2a er 2
4
kan ikke finde t så det giver 0
mine udregninger ser således ud:
4*(2+(t*3)) + 6*(4+(t*4))=0 ->
8+4*(t*3) + 24*6*(t*4)=0 ->
8+4t*12 + 24+6*t*24 = 0 ->
8+48t+24+144t=0 ->
32+192t=0
192t=-32
t=(-32)/192
t=(-0,17)
men når man så regner efter ved at indsætte på t's plads, kommer der tilsidst til at stå (-12) + 19,98
hvilket skulle ahve været =0
men det er det jo IKKE... DAMN...
nogen der kan se min fejl?? eller hjælpe mig videre....???
Svar #2
07. september 2004 af frodo (Slettet)
du skal vise at (a+b) og (2a-tb) er ortogonale eller hvad??
(a+b)*(2a+tb)=0 <=>
2a^2+2a*b+ta*b+tb^2=0 <=>
2*5+2*11+t*11+t*25=0
36t=-32
så må du selv finde ud af resten..
(a+b)*(2a+tb)=0 <=>
2a^2+2a*b+ta*b+tb^2=0 <=>
2*5+2*11+t*11+t*25=0
36t=-32
så må du selv finde ud af resten..
Skriv et svar til: vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
