Matematik
procenter
20. april 2008 af
zenati (Slettet)
vil gerne spørge om hjælp til følgende opgave:
Et teater hævede billetprisen med 30%. Det medførte, at den månedlige billetindtægt øgedes med 17%. Hvor mange procent var besøgstallet gået ned pr. måned?
Et teater hævede billetprisen med 30%. Det medførte, at den månedlige billetindtægt øgedes med 17%. Hvor mange procent var besøgstallet gået ned pr. måned?
Svar #1
20. april 2008 af -Zeta- (Slettet)
Før z = x * y <=> y = z/x
Nu 1.3z = 1.17x * y <=> y = 1.3z/1.17x
Fald i procent (z/x - 1.3z/1.17x)/(1.3z/1.17x) = -10%
Sådan må det vist være.
Nu 1.3z = 1.17x * y <=> y = 1.3z/1.17x
Fald i procent (z/x - 1.3z/1.17x)/(1.3z/1.17x) = -10%
Sådan må det vist være.
Svar #3
20. april 2008 af -Zeta- (Slettet)
Først og fremmest; jeg har lavet en brøler i #1.
Det må gælde at:
billetindtægt = billetpris * besøgstal
Vi lader billetindtægt=z, billetpris=x og besøgstal=y. Dermed haves:
Før
z = 1.3x * y
Efter
1.17z = 1.3x * y
Det må gælde at:
billetindtægt = billetpris * besøgstal
Vi lader billetindtægt=z, billetpris=x og besøgstal=y. Dermed haves:
Før
z = 1.3x * y
Efter
1.17z = 1.3x * y
Skriv et svar til: procenter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
